elektronik sigara red kiwi"

Medaliati cu aur si argint la Olimpiada de Stiinte a UE

Elevii romani participanti la a XI-a editie a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obtinut o medalie de aur si o medalie de argint, a anuntat duminica Ministerul Educatiei Nationale.

Echipa medaliata cu aur este formata din Ioan Ignat de la Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta, Dan Mircea Mirea  de la Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova si Dumitru Calugaru de la Colegiul National „Tudor Vladimirescu” din Targu Jiu. Iar Ruxandra Tesloianu, Diana Ioana Constantin si Camelia Diaconu, toate trei eleve la Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi, au intrat in posesia medaliilor de argint, potrivit realitatea.net.

Editia curenta a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene s-a desfasurat in Luxemburg, in perioada 17-24 martie, si a reunit 44 de echipe din 25 de state membre ale Uniunii Europene. Conform regulamentului, o tara poate inscrie doua echipe formate din cate trei elevi care sustin doua probe practice la trei discipline – biologie, chimie si fizica (punctele de la fiecare experiment cumulandu-se pentru echipa).

Stire preluata de pe www.bzi.ro.

 

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

*

BuzzCamp © 2016 All Rights Reserved