elektronik sigara red kiwi"

“Deciziile le luam bazat pe credinte si valori inconstiente, irational”, Ioan Nicut

Poza Ioan NicutIoan Nicut (Certified Professional Co-Active Coach) este omul pentru care coaching-ul reprezinta un stil de viata, punand aceasta activitate atat mentala, cat si practica la loc de cinste. Cu o experienta vasta in coaching, Ioan Nicut este convins ca meseria de mentor este una deschizatoare de drumuri pentru orice persoana, indiferent de context.

BUZZ!Camp: Cand ai cochetat pentru prima oara cu coaching-ul si care crezi ca este principalul beneficiu pe care il aduce?

Ioan Nicut, Coach: Cred ca a existat o abilitate de coach de cand ma stiu ajutand oamenii cu intrebari in toate locurile unde am fost angajat (port, Vodafone, Microsoft), asta inseamna deja 20 de ani. Din pacate foarte multi oameni cred ca sunt coach fiind directivi sau care dau si tin la propriile solutii in relatia cu clientii lor.

Exista mai mult de un beneficiu si acesta vine la pachet cu toate celelalte. Cu atingerea obiectivelor propuse, in primul rand iesirea din modul existent de a vedea lucrurile, transformarea, ridicarea la un nivel superior de performanta, care sa fie sustenabila, asumarea raspunderii, comunicarea mai buna cu sine si ceilalti.

BUZZ!Camp: Coaching-ul reprezinta o etapa pe care ar trebui sa o parcurga orice persoana sau mai degraba este pentru oamenii care isi doresc anumite schimbari in viata lor?

Ioan Nicut, Coach: Daca nevoia vine de la noi si dorim schimbarea, un coach ne poate ajuta cu siguranta. Coaching-ul nu este pentru cei carora li se prescrie schimbarea.

BUZZ!Camp: Cat de importanta este definirea valorilor personale inca de la o varsta frageda pentru dezvoltarea unui persoane?

Ioan Nicut, Coach: Daca suntem constienti de valorile noastre, de ce e important pentru noi in existenta noastra, e ca si cum am naviga un teren oricat de variat (accidentat, viran sau chiar abundent), avand o harta interna calauzitoare. E ca si cum am vedea in permanenta Steaua Nordului indiferent de noapte sau zi, ceata, nor sau soare.

 BUZZ!Camp: Cum iti poti identifica si defini valorile?

 Ioan Nicut, Coach: Exista niste liste de valori din care putem alege rational valorile noastre. Metoda asta e saraca, arida si da rezultate superficiale, mecanice, care n-au nicio legatura cu ce apreciem cu adevarat inconstient. Ori deciziile le luam bazat pe credinte si valori inconstiente, irational. Lucrand cu un coach, acesta poate auzi si articula ce valorizeaza clientul sau. Mai presus de atat, coach-ul poate crea un context unde clientul sa constientizeze propriile valori, sa se auda pe sine cu adevarat. In acest fel clientul face alegeri constiente, putandu-si asuma propriile alegeri.

BUZZ!Camp: Cand esti tanar, treci prin multe provocari si situatii noi. Ce poti face pentru a depasi momentele grele, fara a-ti pierde speranta in potentialul si fortele proprii?

Ioan Nicut, Coach: Vorbeam mai sus despre propria stea a Nordului. Cand stim ce vrem, cine suntem, gasim si energia, puterea si tenacitatea de a ajunge acolo… Un coach ne poate ajuta… In orice moment!

 

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

*

BuzzCamp © 2016 All Rights Reserved