elektronik sigara red kiwi"

Profesionalism, dinamism, politete, parteneriat – valori ce definesc AKKA Romserv

elena-leu-interviu

 

AKKA Romserv este o companie tanara si ambitioasa, care dezvolta numeroase proiecte in industria auto, industria aerospatiala si industria feroviara. Are sedii in Bucuresti si Pitesti si este structurata pe doua ramuri: informatica & sisteme si inginerie, ceea ce le permite sa fie prezenti pe tot ansamblul ciclului de viata al unui produs. Am stat de vorba cu Elena Leu, Manager de Resurse Umane, care ne-a oferit mai multe detalii in legatura cu activitatea companiei pe piata din Romania si ne-a povestit ce cauta ei intr-un potential angajat si prin ce etape de selectie ar trebui sa treci daca vrei sa te angajezi la AKKA.

BUZZ!Camp: Ne puteti rezuma, in cateva cuvinte, activitatea voastra pe piata din Romania si ce valori va reprezinta?

AKKA Romserv este filiala Grupului international AKKA Technologies. Suntem specializati in servicii de inginerie in numeroase sectoare si domenii de activitate. Angajatii romani lucreaza pentru companii din industria auto si aeronautica,  competentele si experienta lor de lucru aducand o expertiza necesara bunei desfasurari a proiectelor clientilor nostri.

Valorile care ne reprezinta sunt: profesionalism, dinamism, politete, parteneriat.

BUZZ!Camp: Angajatii reprezinta cea mai valoroasa resursa a unei companii. Ce proiecte ati dezvoltat pentru ei si ce rezultate ati avut?

Pornind de la structura pe care o are compania cu angajati de diverse nationalitati, am pus bazele unor cursuri solide de franceza si engleza pentru a ii ajuta pe colegii nostri sa-si imbunatateasca nivelul de conversatie, vocabularul specific domeniului lor, usurinta de a comunica in activitatea zilnica.

Formarile tehnice sunt permanent organizate pentru inginerii juniori, care au nevoie de o baza solida inainte de a incepe lucrul propriu-zis.

De asemenea, am sponsorizat diverse participari ale echipelor AKKA Romserv in anumite competitii sportive din oras, incurajandu-ne angajatii sa participe sub „stindardul” AKKA.

In politica noastra de HR sunt incluse programe de evaluare, motivare si dezvoltare a angajatilor pe care pe dezvoltam permanent.

IMG_2719

 

BUZZ!Camp: Ce caracteristici sau ce atitudine apreciati cel mai mult la angajatii dumneavoastra?

Apreciem gandirea pozitiva, pasiunea pentru domeniul in care lucram, vointa de a aduce un plus de valoare echipei AKKA. Conteaza cunostintele de baza pe care ei le-au acumulat de-a lungul anilor (liceu, facultate, experienta profesionala), potentialul si capacitatea de a invata, dar nu in ultimul rand sa se identifice cu imaginea si apartenenta la AKKA.

BUZZ!Camp: In ce proportie sunteti dispusi sa angajati studenti sau tineri absolventi? Pe ce departamente?

In ultimele 6 luni am angajat peste 30 studenti in an terminal de master sau ingineri absolventi din Politehnica. Acest lucru dovedeste concret care este deschiderea noastra de a angaja tineri absolventi. Mai pot adauga faptul ca media de varsta in AKKA Romserv este de 32 de ani.

De asemenea, am incheiat anul acesta o conventie cu Universitatea Politehnica Bucuresti , pentru programul „Tripod”. In aceasta vara primim trei stagiari la sediul nostru, ei fiiind indrumati de cei mai buni specialisti AKKA.

Ne indreptam in special atentia spre cei care au dorinta de a deveni ingineri proiectanti in domeniu auto, ingineri software, sau manageri de proiect in sectoarele auto sau aero.

BUZZ!Camp: Care sunt etapele procesului de recrutare la AKKA Romserv? Ce abilitati ar trebui sa detina un tanar pentru a se putea la voi?

In general vorbind, etapele sunt: interviul cu specialistul de recrutare, test tehnic (scris), test de limba straina (scris/vorbit), interviul cu un inginer AKKA pentru partea tehnica. Dar fiecare proces de recrutare are particularitatile lui, deoarece de cele mai multe ori vorbim de job-uri de nisa. Sunt esentiale cunostinte specifice pe care le pot studia in cadrul cursurilor sau seminariilor tehnice.

Pentru juniori, avand in vedere ca nu putem vorbi de o experienta dobandita in timpul facultatii, criteriile noastre de selectie tin atat de evaluarea recruterului (vointa si pasiunea pe care le putem simti in discursul fiecarui candidat), rezultatele testelor, cat si de eventualele stagii consistente in firme din domeniu, sau burse in strainatate, de proiecte realizate individual sau in echipa.

BUZZ!Camp: Cum va asigurati ca un proaspat angajat se integreaza in echipa si se acomodeaza cu activitatile companiei?

Este bine de mentionat ca angajatii nostri au „statusuri” diferite: unii lucreaza la sediile clientilor, altii in sediile AKKA. Pentru toti organizam procesul de inductie la sediu AKKA, dupa care exista un alt proces de inductie la locul de munca propriu-zis. Acordam o importanta deosebita procesului de inductie de la sediul AKKA pentru ca este foarte important ca angajatii nostri sa cunoasca valorile si apartenenta la firma angajatoare.

Ne straduim permanent sa cerem parerea noului angajat despre echipa in care a fost integrat, atat pentru formarea tehnica, cat si pentru activitatea din proiect; atat directorii tehnici cat si coordonatorii AKKA sunt prezenti aproape zilnic in echipele noastre, pentru a fi alaturi de inginerii AKKA si a-i sprijini. Activitatile noastre desfasurandu-se si la sediile clientului, o relatie stransa intre managerii AKKA si angajati este necesara pentru a preintampina orice probleme care ar putea surveni in proiectele clientilor nostri.

BUZZ!Camp: Ce sfaturi aveti pentru dezvoltarea, in afara salilor de curs, a tinerilor care isi doresc o cariera in domeniul ingineriei?

Criteriile noastre de selectie sunt destul de stricte si bine definite. Din experienta noastra, recomandam sa realizeze importanta de a stapani foarte bine o limba straina de circulatie. Ii incurajam sa invete vocabular nou, gramatica, si sa exerseze conversatii.

De asemenea, este important sa se straduiasca sa gaseasca stagii interesante in Romania sau in strainatate, pentru ca o astfel de experienta consistenta le poate aduce un avantaj net in fata colegilor lor. Un prim impact cu lumea universitara occidentala sau cu o companie in domeniu ii va ajuta sa capete incredere in ei si sa aiba o relationare mai fructuoasa cu ceilalti.

Nu in ultimul rand, ar fi bine sa fie deschisi la diverse cursuri optionale organizate de facultati sau institutii specializate si care sunt in „ton” cu meseria lor.

IMG_3908

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

*

BuzzCamp © 2016 All Rights Reserved