02 aug. 2018

4 lucruri pe care le poți face în social media pentru a-ți îmbunătăți brandul personal

Social media a devenit o parte indispensabilă din viața noastră. Când iei o pauză de la task-urile dificile de la muncă, dai câteva scroll-uri pe Facebook, pentru a vedea ce mai fac prietenii tăi sau ce melodii au apărut de la artiștii tăi preferați. Însă știai că platformele de social media te pot ajuta și să îți îmbunătățești brandul pers

  1. Urmărește publicațiile din domeniile care te interesează

Acesta este cel mai simplu mod prin care poți intra în contact cu ultimele tendințe din domeniile care te pasionează. În momentul în care urmărești anumite pagini, newsfeed-ul tău va fi plin de articole, clipuri și dezbateri cu privire la subiecte de interes. Iar ulterior poți utiliza acete cunoștințe pentru a impresiona angajatorul, viitorul angajator sau colegii.

  1. Urmărește influencerii din industria ta

Poți urmări și persoanele care au o anumită influență în domeniul în care îți dorești să lucrezi, în acest fel ghidându-te după practicile corecte împărtășite de acestea. În plus, îți poți extinde rețeaua profesională și verifica dacă acele tips&tricks oferite de influenceri se aplică și în cazul tău.

  1. Alege o poză profesionistă pentru rețelele sociale

Ai o poză neclară, cu zoom pe fața ta, într-o mulțime de oameni, pentru contul de LinkedIn? Înlocuiește-o cu o poză clară cu tine, în fața unui fundal simplu. Poza ta de profil de pe Facebook are prea multe cocktailuri colorate cu umbreluțe în ea? Schimb-o cu o poză care are și un dram de seriozitate în ea.

  1. Interacționează cu ceea ce postează ceilalți oameni relevanți pentru domeniul tău

Ai văzut un articol interesant scris de una dintre persoanele pe care o urmărești în social media? Atunci îi poți da și tu share, iar dacă îl cunoști ceva mai bine pe autorul acestuia, îi poți da și tag. Iar dacă ai colegi cu care ai lucrat împreună la proiectele pentru facultate foarte bine sau ați mai colaborat și alte dăți, le poți da recomandări pe LinkedIn. Aceste mici interacțiuni te pot ajuta să menții conexiunile valide și îi va încuraja pe cei care primesc recomandări de la tine să facă același lucru în privința ta.

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata