elektronik sigara red kiwi"

ASPSE – Tu vs. Stereotip

poster_offline

Tu vs. Stereotip este un proiect organizat de Asociația Studenților la Psihologie și Științele Educației (ASPSE), aflat la prima ediție. A luat naștere din dorința noastră de a avea acces la informații obiective cu privire la grupurile de risc din România.

De ce tu? De ce vs. ? De ce stereotip?

Noi ca studenți la psihologie avem nevoia de a fi cât mai obiectivi, în special când vine vorba să ne asumăm o poziție într-o problemă a societății. Facultatea nu ne oferă tot timpul informațiile complete, trecute prin prisma mai multor perspective, așadar am inițiat această mică oportunitate pentru cei ce vor să aibă o bază informațională corectă.

Proiectul „Tu vs. Stereotip” are în vedere mai multe grupuri din România precum: rromii, persoanele consumatoare de droguri, comunitatea LGBT+, persoanele seropozitive, persoanele cu dizabilități, femeile. Fiecare dintre grupurile enumerate vine la pachet cu anumite stereotipuri. Noi vrem să la combatem, să atragem atenția asupra studenților la facultățile de socio-umane, în special, că este important să gândim critic și nu bazat pe anumite “vorbe” ce circulă în cotidian.

Ne vor fi alături în susținerea workshopurilor: Vlad Viski, Petre Florin Manole, Roxana Marin, Manuela Stoean, Ștefania Gubavu.

Structura proiectului:

Workshopuri:

Tu vs. Stereotip

Stereotip vs. Rromi

Stereotip vs. LGBT+

Stereotip vs. Feminism

Stereotip vs. Consumatorul de droguri

Debate:

Va fi o sesiune de debate moderată de un profesionist unde participanții vor avea mai multe teme la dispoziție. Aceste teme vor fi anunțate înainte de eveniment tocmai pentru ca cei doritori să aibă timp la dispoziție să se informeze.

Biblioteca vie:

În această etapă participanții care au fost prezenți și la workshopuri (este un criteriu obligatoriu) vor avea ocazia să stea de vorbă cu oameni ce fac parte din aceste comunități. Vor fi povești de viață, povești vesele, povești triste, în alte cuvinte, povești adevărate ce vin de la oameni ce au înfruntat stereotipuri, cuvinte neasumate și totuși aruncate. Doar așa considerăm că îți poți crea o părere și, mai departe, asuma o poziție vis-a-vis de o anumită problemă.

Ora, data, locația evenimentului:

Workshopurile se desfășoară în perioada 18-22 aprilie în localul La Scena, Calea Călărașilor nr. 55, București, în intervalul orar 12:00 – 15:00 (în funcție de speaker). Prețul este de 60 lei și 40 pentru studenți.

Debate-ul se va desfășura la Facultatea de Psihologie și Științele Educației începând cu ora 12:00 pe data de 23 aprilie. Intrarea este liberă.

Biblioteca Vie se va desfășura de asemenea la Facultatea de Psihologie și Științele Educației începând cu ora 12:00, în data de 24 aprilie.

Contact:

Tu vs. Stereotip: https://www.facebook.com/tuvsstereotip/

Coordonator: Caraman Alexandra – lexi.caraman@gmail.com – 0745628844

 

Ce este Asociaţia Studenţilor la Psihologie și Științele Educației?

Asociaţia Studenţilor la Psihologie și Științele Educației este o organizație studențească înființată încă din 2002 și reprezintă asociația reprezentativă la nivelul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București. Aceasta își dorește să ajute studenții în procesul de învățare formală, dar și să aducem noi oportunități de învățare non-formala. Mai multe detalii despre asociaţie găsiţi pe​ site: www.aspse.ro

 

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

*

BuzzCamp © 2017 All Rights Reserved