elektronik sigara red kiwi"

Atelier de dezvoltare personală prin Teatru

Fundația Calea Victoriei vă invită din 17 octombrie, de la ora 19:00, la un curs de actorie care urmărește dezvoltarea și cercetarea relațiilor dintre personaje și, implicit, dintre oameni: Atelier de dezvoltare personală prin Teatru cu actrița Smaranda Caragea.

 Fiecare dintre noi joacă, zilnic, mai multe roluri: iubit sau iubită, coleg, părinte, prieten etc. Ca să ne păstrăm flexibilitatea și bucuria de a fi noi înșine, e important să învățăm să evaluăm corect fiecare moment și să reacționăm adecvat la fiecare situație. Cum vom face acest lucru? Ne vom da libertatea de a proiecta, pentru a putea analiza situația și experimenta ipostaze diferite ale propriei persoane în aceeați situație.

Vom analiza fiecare situație din mai multe unghiuri de abordare. Ne vom antrena intuiția experimentând diferite manifestări și tipuri de reacție.

Totul este posibil și toate posibilitățile sunt valabile. Pe unele le înțelegem mai ușor, pentru că ne sunt cunoscute, însă ne întâlnim adesea și cu alte perspective, deloc familiare, deloc confortabile. Le vom analiza împreună, pentru a învăța cum să le gestionăm, la acest atelier de arta actorului.

Ce vom face propriu-zis?

  • Ne vom antrena atenția și vom învăța să privim și să ascultăm real partenerul.
  • Ne vom antrena și „mușchii emoționali”, învățând să răspundem la comportamentul celuilalt.
  • Vom face exerciții de tip „A-B”- replică – răspuns. Dezvoltarea unei relații pornind de la o singură replică
  • Vom lucra pe câteva scene fixe, aceleași scene, același dialog pentru toți participanții – apoi vom descoperi diferite tipuri de relații posibile pentru dialogul dat. Vom urmări niște principii de bază de improvizație pentru dezvoltarea unei scene dramatice.
  • Ne vom antrena capacitatea de concentrare și menținere a focusului în prezent, aici și acum.
  • Ne vom flexibiliza modalitățile de reacție și ne vom antrena creativitatea și imaginația.
  • În final, vom face o mică reprezentație, în care vom trage la sorți partenerul și textul.

Deosebit și incitant este că, în convenția dată de arta dramatică, ai toată libertatea să greșești și să înveți din greșelile tale. Copilul din voi nu se va supăra, ci se va trezi cu poftă de viață și de acumulare. 🙂

Lector:  Smaranda Caragea

Data: 17 octombrie 2016; Ora 19:00

Număr ateliere: 5

Frecvența: săptămânal, luni

Cost: 270 ron, Cost redus: 240 (card fidelitate, studenți, pensionari)

Loc desfășurare: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Submit your comment

Please enter your name

Your name is required

Please enter a valid email address

An email address is required

Please enter your message

*

BuzzCamp © 2017 All Rights Reserved