24 iun. 2019

Cum te ajută employer brandingul să angajezi cei mai buni oameni

Schimbările de pe piața muncii, dezvoltarea rapidă a tehnologiei, deschiderea industriilor obligă companiile să recruteze noi angajați și să le acorde mai multă atenție celor deja angajați. Aceste lucruri intră sub incidența employer brandingului. Însă cum te ajută acesta să angajezi cei mai buni oameni pentru pozițiile disponibile?

Modurile în care employer brandingul te ajută să angajezi cei mai buni oameni pentru compania ta

Employer brandingul cuprinde activitățile unei companii care vizează construirea unui brand preferat de angajați. Companiile trebuie să ofere un mediu de lucru atractiv pentru dezvoltarea carierei actualilor și potențialilor angajați.

Employer brandingul este o strategie de marketing aplicată departamentului de resurse umane la bază. În același mod în care companiile susțin activități de marketing și comunicare pentru a atrage și a menține clienții ar trebui să fie realizate și strategii de comunicare și marketing pentru atragerea și reținerea angajaților potriviți pentru companie.

Cum să incluzi employer brandingul în procesul de recrutare?

Este important să înțelegi nevoile candidaților potențiali

Eficacitatea mesajului constă în adaptarea acestuia la nevoile actuale ale persoanelor cărora li se adresează. Dacă intervin probleme în înțelegerea mesajului, potențialii angajați pot interpreta greșit, acest lucru ducând la eșec încă din stadiile incipiente ale comunicării.

Ar trebui să definești publicul țintă

Etapa esențială a folosirii employer brandingului este reprezentată de definirea publicului țintă la care vrei să ajungi. Ar trebui să fie tineri sau specialiști în domeniu? Definirea publicului țintă ajută la determinarea alegerii canalelor de comunicare. Următorul pas reprezintă modul în care compania ta se poate distinge de competiție.

Personalizează oferta

Ceea ce stă la baza unei strategii eficiente de employer branding este o ofertă transparentă, care să includă tot ce poate oferi compania potențialilor angajați în schimbul aptitudinilor și cunoștințelor acestora. Condițiile clare reprezintă baza pentru o comunicare eficientă și pentru evitarea neînțelegerilor, lucruri care ar putea întârzia procesul de recrutare.

Alege canalele de comunicare potrivite

După cum afirmam mai sus, definirea publicului țintă este esențială. Pe lângă aceasta, analizarea nevoilor potențialilor angajați și a ceea ce poate oferi compania te pot ajuta să alegi cel mai eficient canal de comunicare pentru compania ta. Mai departe, este important să determini modul în care comunici oferta. Toți pașii de mai sus reprezintă baza pregătirii unui plan de comunicare cu angajații potențiali. Dar este nevoie de mai mult pentru a-i atrage cu adevărat. Testează conceptele și adu-ți aminte că un mesaj atrăgător pentru potențialii angajați te ajută să te distingi de concurență.

Angajatorii nu trebuie să se asigure doar că sunt angajați oamenii potriviți. Employer brandingul trebuie să scoată în evidență și faptul că există o echipă competentă, care furnizează produse și servicii de calitate. Implementarea unei strategii eficiente de employer branding este, în cele din urmă, folositoare tuturor departamentelor dintr-o companie.

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata