23 mai 2019

Doctorii din Canada pot prescrie o vizită la un muzeu de artă

tablouri in muzeu

Poate că râsul este cel mai bun medicament, însă cultura se pare că are un efect la fel de important pentru sănătatea unei persoane. La această concluzie au ajuns cercetătorii din Montreal, Canada. Acum, doctorii din Canada pot prescrie o vizită gratuită la un muzeu de artă pentru pacienții cu o serie de afecțiuni, de la depresie la diabet și boli cronice. Iată cum au ajuns la această soluție inovatoare!

Care este motivul pentru care doctorii din Canada pot prescrie o vizită la un muzeu de artă?

Nathalie Bondil, directorul general al Montreal Museum of Fine Arts, a declarat că, în secolul XXI, cultura este ceea ce era activitatea fizică pentru sănătate în secolul XX. Instituția deja și-a concentrat atenția pe artă și wellness. A fost creat un studio supravegheat de un terapeut prin artă, cu programe care promovează bunăstarea prin artă, precum și colaborări cu medici în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate ale vizitelor la muzeu.

Montreal Museum of Fine Arts s-a alăturat inițiativei Médecins Francophones du Canada, o asociație de medici vorbitori de limba franceză, pentru a le permite medicilor membri să prescrie pacienților vizite la muzeu. Hélène Boye, vicepreședintele asociației medicale, a declarat pentru publicația Gazette că există din ce în ce mai multe dovezi științifice conform cărora terapia artistică este benefică pentru sănătatea fizică a oamenilor. Corpul uman secretă hormoni atunci când vizitezi un muzeu, iar acești hormoni sunt responsabili pentru bunăstarea ta.

Arta are un efect similar pozitiv asemănător cu cel al exercițiilor fizice.

Doctorii le prezic exerciții fizie pacienților, deoarece știu că acestea cresc nivelul acelorași hormoni în organism. Vizitele la muzeu pot îmbunătăți starea de sănătate a pacienților de toate vârstele, putând fi o alternativă la activitatea fizică, în special în cazul persoanelor în vârstă.

Cercetătorii susțin că arta îi poate ajuta pe cei care suferă de boli fizice și psihice. Oamenii tind să creadă că această recomandare este bună doar pentru persoanele care suferă de probleme de sănătate mintală, care sunt deprimate sau care au probleme psihologice, dar este o presupunere falsă.

Muzeul le permite medicilor să prescrie 50 de vizite gratuite pe an pentru pacienți și îngrijitori. Fiecare prescripție va permite intrarea pentru maximum doi adulți și doi copii cu vârsta de cel mult 17 ani. În acest mod, cultura ar putea fi terapeutică nu doar pentru cei care suferă deja din cauza unei boli, ci și ca îngrijire preventivă pentru vizitatorii care însoțesc pacienții.

În Statele Unite, Fundația Națională pentru Arte a lucrat cu medicii mai mult de un deceniu pentru integrarea culturii în tratamente. Arta este un instrument pentru vindecare ca orice dispozitiv sau bisturiu, potrivit lui Chuck Siconolfi, arhitect specializat în designul medical.

Sursă: https://www.weforum.org

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata