26 mart. 2018

4 motive pentru care e important să faci un internship

În timpul facultății, s-ar putea să fii prins între sesiunile de examene, cursuri și ieșirile cu prietenii. Însă nu ar trebui să scapi din vedere importanța unui internship făcut cât timp ești pe băncile facultății. Chiar și perioadele de practică cerute la sfârșitul facultății pot fi echivalate cu un internship pe care îl faci, însă cu cât apelezi mai repede la ajutorul educațional al acestui tip de program, cu atât mai repede vei fi pregătit pentru un job full-time, o carieră strălucită și posibilitatea de a-ți cheltuii banii de buzunar fără resentimente.

De ce să alegi să faci un internship?

Orice facultate ai alege, ar trebui să știi că mulți dintre noi ne gândim și răzgândim de câteva ori în privința subiectului licenței și, eventual, domeniului exact în care vrem să lucrăm. Odată ce te-ai hotărât exact ce profesie vrei să urmezi, este momentul perfect pentru a căuta un internship, care să îți lase destul timp și pentru a merge la cursuri, învăța și relaxa în timpul liber. Iar programele de internship reprezintă acele plusuri după care se uită companiile în CV-urile tinerilor ambițioși care sunt la facultate sau care abia au terminat un program de studii. Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să urmezi un program de internship!

  1. Arată bine în CV-ul tău

În momentul în care ești în timpul facultății, experiența de muncă din CV-ul tău nu este relevantă în fiecare situație. De aceea, un internship va face diferența.

  1. Te ajută să faci networking

În timpul unui internship, poți cunoaște diferiți specialiști din domeniul care te interesează. Este o oportunitate perfecta pentru a afla răspunsurile la întrebările care te frământă, iar feedback-ul pe care ți-l dau acești specialiști poate fi folosit și ca recomandare la următorul job.

  1. Îți oferă o primă experiență pe piața muncii

Internship-ul te ajută să înțelegi mai bine domeniul în care vrei să lucrezi. Vei putea face o conexiune mai bună între studiile pe care le ai și modul în care le poți aplica.

  1. Îți oferă încrederea de care ai nevoie

Chiar dacă ești o persoană încrezătoare, la locul de muncă s-ar putea să nu îți menții această atitudine, neavând experiență anterioară. Cu toate că studiile pe care le-ai făcut îi pot oferi o imagine asupra intelectului tău angajatorului, acestea nu sunt neapărat o reprezentare a eticii muncii. Este important să știi și să aplici aceste cunoștințe.

Unele dintre companiile prezente la BUZZCamp

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata