20 Feb 2017

Cum să ieși în evidență la BuzzCamp – Game of Professions

Nu este o sarcină ușoară să te remarci la un eveniment de orientare în carieră și dezvoltare personală. Atunci când te afli într-o sală plină cu alte sute de tineri talentați și ambițioși și ai parte doar de câteva minute din atenția angajatorilor prezenți la eveniment, este esențial să știi de ce ai nevoie pentru a te diferenția de mulțime. De aceea, îți venim în ajutor și îți dezvăluim câteva secrete care te vor ajuta să ieși în evidență la BuzzCamp – Game of Professions. Iată care sunt acestea!

5 pași prin care poți să ieși în evidență la BuzzCamp

Înainte de eveniment

  1. Află ce companii vin

Consultă lista companiilor care vin la BuzzCamp 17 și stabilește-ți prioritățile. De exemplu, dacă au loc două workshopuri în paralel, alege-l pe cel care îți stârnește interesul cel mai tare sau încearcă să treci pe la ambele worshopuri. Cu toate că aceste evenimente îți dau ocazia perfectă de a afla mai multe lucruri despre companii, fă puțin research și înainte, astfel încât să fii pregătit să adaptezi conversația în funcție de fiecare angajator.

  1. Alege-ți vestimentația potrivită

BuzzCamp nu îți oferă exact condițiile cu care te întâlnești la un interviu. Însă este important să alegi o vestimentație serioasă, profesională și comodă, mai ales dacă plănuiești să mergi la toate workshopurile care au loc după conferințe.

În timpul evenimentului

  1. Nu lăsa emoțiile să-și spună cuvântul

Speakerii de la eveniment apreciează întrebările venite din partea publicului, așa că îi poți întreba curiozitățile pe care le ai, într-un mod în care poți transmite concis și că ești interesat de companiile prezente la BuzzCamp 17. De asemenea, în timpul pauzelor, poți discuta cu aceștia la standurile special amplasate pentru networking.

  1. Oferă o despărțire memorabilă

Îți dorești ca persoana cu care stai de vorbă să știe că ești interesat de o poziție în compania sa. Așa că pune întrebări relevante și asigură-te că întrebi mereu care sunt pașii următori. De asemenea, poți cere și o carte de vizită.

După eveniment

  1. Stabilește următorii pași

În cazul companiilor care ți-au plăcut, urmează instrucțiunile reprezentanților companiei cu privire la următorii pași ai procesului. Și chiar dacă nu există o poziție disponibilă în prezent, întreabă dacă nu ți-ar putea păstra CV-ul în vederea unei discuții, când se va disponibiliza o poziție.

Nu este întotdeauna ușor să te faci remarcat la un eveniment, însă pregătirea și organizarea în avans, precum și abordarea angajatorilor tăi preferați într-o manieră politicoasă și corectă, te pot ajuta să obții ceea ce ți-ai propus, fie că este vorba de o poziție într-o companie sau de o interacțiune din care ai de câștigat.

Înscrie-te la BuzzCamp și impresionează-ți angajatorii preferați aici!

BUZZCamp