Dan-Lucian Stefancu

Blogger

Dan vine cu 12 ani de experinta profesionala in spate. 6 ani ca freelancer si inca 6 ca lider al catorva echipe de programatori. In prezent la SoftOut e liderul tehnologic al unei echipe romanesti care asista start-up-uri olandeze, americane si romanesti atat cu solutii tehnice software, cat si cu consultanta privind arhitectura si organizarea proiectelor. Echipa lui lucreaza in prezent si la o serie de produse proprii, o aplicatie gratuita care se ajute administratiile locale se rezolve mai eficient problemele cetatenilor e in stadiul final de testare de catre cateva primarii din judetul Timis.

Dan e un profesionist auto-educat, cariera profesionala urmand un traseu atipic pentru educatia formala primita. Un absolvent de jurnalism devenit programator din pasiune. Cele doua ramuri s-au sustinut una pe cealalta.

A fost unul dintre pionierii bloggingului in Romania, fiind numit in 2008 si 2009 de catre revista Biz drept una din cele mai influente 10 persoane din internetul romanesc. Expertiza tehnica l-a facut sa se implice si in dezvoltarea unei dintre cele mai populare platforme de blogging la nivel mondial, WordPress. Dan a prezentat solutii tehnice si a definit standarde software ca speaker la primele 5 editii WordCamp Romania, dar a si fost co-fondator al Scolii de Blog, un proiect dedicat studentilor ca bloggeri/copywriteri profesionisti, al carei “diriginte” a fost pentru cativa ani.

A lucrat pe cont propriu, a format echipe, s-a alaturat unora existente, sunt putine lucruri despre dezvoltarea profesionala pe care Dan sa nu le stie.