Images

15 feb. 2019

Ești în ultimii ani de studii sau la masterat. Îți pregătești CV-ul și îți propui să ai o carieră de succes. Simți că o etapă a vieții tale se apropie de sfârșit, iar una nouă este pe cale să înceapă. Nu este întotdeauna ușor să faci tranziția de la a fi student la a fi angajat. Există multe greșeli pe care le poți face dacă nu știi la ce să fii atent. Din fericire, există câteva sfaturi pentru studenții care se pregătesc de o carieră de succes. Iată care sunt acestea!

Vrei să ai o carieră de succes? Iată ce ar trebui să iei în considerare!

 1. Nu evita internshipurile!

Internshipurile reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri din timpul studenției. Și pe bună dreptate. Nu e nimic mai important decât o educație aplicată. Trebuie doar să fii atent să alegi internshipul potrivit, pentru a te ajuta să obții cariera entry-level pe care ți-o dorești. Indiferent dacă alegi o companie mare în care să faci internshipul sau o companie mai mică și locală, vei putea învăța cum să aplici cunoștințele pe care le ai. Caută ce companii oferă internshipuri pentru domeniul în care vrei să lucrezi. Poți suna la departamentul de resurse umane și întreba dacă acceptă stagiari și care sunt calificările necesare. Nu uita că profesorii tăi de la facultate pot fi cei mai buni aliați. Probabil că aceștia cunosc anumite companii care s-ar potrivi aptitudinilor tale. Doar prin încercări vei putea învăța lucruri valoroase despre tine, vei dezvolta aptitudinile și vei câștiga experiență.

 1. Profită de trainingurile suplimentare!

Nu refuza niciodată trainingurile suplimentare oferite de noul tău angajator! Multe companii angajează persoane noi, dar cei mai mulți angajați nu își dau seama că ar putea fi disponibile mai multe traininguri. Întreabă managerul sau departamentul de resurse umane ce cursuri sunt disponibile! Dorința constantă de învățare și de dezvoltare a orizontului de cunoaștere pot stabili bazele unei cariere înfloritoare și plină de satisfacții.

 1. Nu procrastina!

O greșeală comună este ideea conform căreia experiența ta profesională începe după facultate. Aceasta te poate face să ratezi oportunități viitoare. Începe să cauți oportunități profesionale dinainte să termini facultatea! Nu căuta automat acele joburi cu salarii minime sau foarte ușoare, dar care nu sunt în domeniul dorit de tine. Încearcă să găsești o oportunitate în domeniul în care ai făcut studiile.

 1. Fii mereu la curent cu noutățile!

Deși unele cariere entry-level sunt mai competitive decât altele, toate joburile necesită muncă și pregătire. Dacă ești mereu la curent cu noutățile din industrie și tehnologie, poți avea un avantaj în fața celorlalți aplicanți. Cei mai mulți studenți știu mai multe despre noile tehnologii decât profesioniștii consacrați, ajutându-i pe aceștia din urmă să inoveze. Aceiași studenți știu puține lucruri despre tendințele din industrie în multe cazuri. Încearcă să te informezi în mod constant, pentru a avea o perspectivă de ansamblu asupra industriei, dar și pentru a te pregăti mai bine pentru ceea ce urmează.

 1. Fii curios!

Cea mai frumoasă parte a acestei perioade a vieții este curiozitatea. Aceasta te ajută să înveți multe lucruri. Pune întrebările dificile, dar pune și întrebările evidente! Vei putea avea idei inovatoare dacă te bazezi pe curiozitatea ta. De asemenea, este important să înveți din greșeli. Doar prin nenumărate încercări vei ajunge acolo unde îți propui profesional. Învățând din propriile greșeli vei putea înțelege cum să îți schimbi comportamentul pentru a îmbunătăți rezultatele.

 1. Dezvoltă perspective diferite!

Poate chiar mai importante decât cunoștințele pot fi perspectivele diferite. De exemplu, perspectiva învățării te va ajuta mai mult decât să dezvolți o abilitate, deoarece abilitățile sunt depășite în 2-5 ani. Dacă vei avea o perspectivă a învățării, vei continua să îți îmbunătățești competențele necesare pentru o carieră în domeniul dorit de tine.

 1. Nu rata conferințele, dezbaterile și workshopurile de profil!

Pentru a descoperi oportunitățile profesionale mai ușor și pentru a-ți face o idee despre mediul de lucru din diferite companii în care ți-ai dori să lucrezi, este important să participi și la conferințe, dezbateri și workshopuri de profil. Vezi dacă găsești la BUZZCamp ceea ce cauți!

01 feb. 2019

Probabil că ai fost la câteva interviuri până acum. Poți încerca să te pregătești, să citești mai multe despre compania în cadrul căreia vei susține interviul, să afli de la alții cum s-ar putea desfășura interviul, dar adevărul este că niciodată nu poți fi sigur de cum va fi cu adevărat interviul. Unele interviuri pot dura 15 minute, iar altele chiar și două ore. Unele pot fi cronometrate, iar altele sunt doar discuții libere. Însă aproape toate tipurile de interviuri au o problemă: sunt mai mult sau mai puțin unilaterale. Vrei să știi cum să faci interviurile mai interactive? Iată câteva sfaturi!

Tips & tricks pentru a face interviurile mai interactive

Ca recrutor și manager, ai întrebări pe care vrei să le pui, lucruri pe care vrei să le cunoști pentru a-ți da seama dacă o anumită persoană se potrivește pentru o poziție disponibilă. Așa că pui o întrebare, lași potențialul angajat să răspundă, îți notezi, apoi treci la următoarea întrebare. Dar este oare aceasta cea mai bună modalitate de a încerca să cunonști un potențial angajat? Interviurile sunt cele care le dau cele mai multe emoții persoanelor care aplică pentru un job. Dacă vrei să-ți cunoști candidații mai bine și să treci peste întrebările monotone, trebuie să devii interactiv. Un interviu de angajare ar trebui să fie o conversație între potențialul angajat și recrutor, nu un discurs. Există câteva lucruri pe care le poți face pentru o interactivitate crescută a interviurilor. Iată câteva dintre acestea!

1. Organizează un interviu mobil (sau un eveniment de tip Open Doors)

Ridică-te de la biroul la care susții de obicei interviurile. Decât să ții interviul într-o sală de ședințe, fă un tur al companiei alături de candidat sau candidați, folosind timpul pentru a vorbi despre diferite lucruri. Fă-l pe candidat să simtă că face parte din experiența zilnică a companiei, prin prezentarea altor angajați, prin prezentarea și înțelegerea culturii organizaționale și, cel mai important, pentru a vedea dacă se potrivește acesteia. Poți apela la serviciile Inspire Group atunci când vine vorba de evenimentele de tip Open Doors. Mai multe detalii găsești aici.

2. Evită procesul formal al interviurilor

Vrei să îl faci pe candidat să se simtă confortabil în timpul interviului? Atunci ai nevoie de o abordare casual. În acest fel, va simți că este o conversație, nu un chestionar cu întrebări și răspunsuri. Vă puteți întâlni într-o locație neutră, cum ar fi o cafenea sau un spațiu de co-working. Un interviu mai puțin formal ar trebui să fie cu o singură persoană sau cu un număr restrâns de persoane, pentru ca acestea să se simtă confortabil, să fie sincere și deschise. În acest fel, vei putea afla mai multe despre personalitatea potențialilor angajați. Conceptul de eveniment Șezători organizat de Inspire Group te-ar putea ajuta să îți faci o idee mai exactă cu privire la acest truc de angajare.

3. Asigură-te că pui întrebări relevante

Chiar în momentul în care interviul de angajare este unul interactiv, tot va trebui să pui unele întrebări, așa că este important să le alegi pe cele care îți permit să porți o conversație cu canditatul. Erai obișnuit să pui întrebări bazate pe teorie? Cel mai bine este să le eviți și să pui întrebări bazate pe experiența candidaților. În acest mod, vei avea posibilitatea să asculți experiențele personale ale persoanelor care vin la interviu, lucru care te va ajuta să identifici modul în care acestea pot rezolva situațiile și conflictele, ce stă la baza dorinței de a face parte din compania în care lucrezi, ce domenii de expertiză cunosc și multe alte detalii importante.

Atunci când transformi interviurile într-o experiență interactivă, ai posibilitatea să iei cele mai bune decizii de angajare. Poți descoperi angajații potriviți printr-un mix de experiență, abilități, personalitate, loialitate și alți factori care se pliază pe valorile companiei. Iar interviurile interactive sunt cea mai bună modalitate de a face acest lucru.

23 ian. 2019

Marile dezbateri de-a lungul timpului au ajutat la modelarea lumii și a societății. De la planificarea argumentelor, la alegerea cuvintelor cu înțelepciune, dezbaterile te pot ajuta să confrunți diferite situații din viață și să înclini balanța în favoarea ta. Iată câteva modalități prin care dezbaterile te pot ajuta când vine vorba de dezvoltare personală și profesională!

 

Ce beneficii aduc la nivel personal și profesional dezbaterile?

1. Îți dezvolți gândirea critică

Deși nu participi la dezbateri în fiecare zi, este posibil să fii implicat în mici dezacorduri și divergențe de opinie. Dezbaterile, spre deosebire de certuri, te pot ajuta să calmezi o situație care se înrăutățește rapid. Fă în pas înapoi și alege-ți cuvintele cu înțelepciune! Dezbaterile te ajută să dezvolți abilități esențiale pentru gândirea critică, precum abilitatea de a aduce argumente solide și bine gândite. Gândirea critică îți menține curiozitatea cu privire la noi idei. De asemenea, te ajută să îți dai seama că nu ai dreptate de fiecare dată. Nimeni nu are.

2. Îți formulezi argumentele mai bine

Ai simțit vreodată că nu îți poți exprima părerea foarte bine? I se poate întâmpla oricui acest lucru. Dezbaterile te pot ajuta în acest aspect, indiferent de ce subiect este abordat în cadrul lor. De la explicarea ecuațiilor matematice complexe, la rezumatul cărții tale preferate, dezbaterile te ajută să îți cunoști mai bine audiența și să alegi tonul potrivit. Un ton prea formal te va înstrăina de ascultători, iar dacă ești prea relaxat s-ar putea ca argumentele tale să nu fie luate în serios. Abilitatea de a articula și de a planifica gândurile este vitală pentru dezbateri, ducând la argumente inteligente și clare.

3. Rezolvi mai ușor conflictele

O persoană care are experiență în dezbateri va rămâne concentrată și nu se va abate de la problema pe care o discută. La fel ca orice orator de succes, dă-ți seama cui te adresezi și prezintă un argument cu caracter personal! Este important și să știi cum să pierzi și să accepți că ai lacune, atât în dezbateri, cât și în viața de zi cu zi. Acest lucru te va ajuta și să rezolvi conflictele înainte de a începe. Prin urmare, acceptă orice critică ce ți se adresează! Te va face un orator mai priceput și o persoană mai bună pe termen lung.

4.Îți crește încrederea în sine

Dezbaterile vor contribui, de asemenea, la creșterea încrederii în sine, ajutându-te să te remarci la interviuri sau la evenimente profesionale. Dacă ești încrezător, te simți capabil să îți asumi o responsabilitate crescută și chiar anumite riscuri. O prezentare gândită în prealabil și o manieră încrezătoare de comunicare te vor transforma într-o persoană memorabilă în fața celorlalți.

5. Îți dezvolți abilitățile de prezentare

Prez5.entările joacă un rol esențial în felul în care ceilalți te percep ca individ și precum concurent. Gândește-te la ce vei spune, vorbește rar și clar! Acest lucru va ajuta la o înțelegere mai bună a ceea ce spui. Abilitățile bune de prezentare îți vor aduce respect în timpul dezbaterilor, dar și în alte situații viitoare.

6. Îți extinzi perspectiva asupra lumii

Dezbaterile ating subiecte politice și sociale importante, dar te pot ajuta și să ai o viziune asupra lumii complet diferită. Dezbaterile presupun studierea anumitor subiecte pe care poate că nu le-ai lua în considerare în mod normal, ceea ce înseamnă că te vor ajuta să dezvolți o înțelegere mai profundă a societății și a lumii în care trăim. O perspectivă extinsă asupra lumii te încurajează, de asemenea, să îți apreciezi talentele și realizările, făcându-te mai deschis la oportunitățile care te așteaptă.

7. Înveți să gândești “outside the box”

Gândește “outside the box”, provoacă-ți adversarul și fii gata să identifici lacunele din contraargumentele sale! Abilitatea de a gândi diferit și de a răspunde la întrebări și comentarii este esențială în timpul dezbaterilor. Ezitările te-ar putea costa puncte sau timp prețios. De fapt, abilitatea de a gândi “outside the box” te va ajuta în orice situație din viața ta, când perioada de timp este scurtă și trebuie să iei o decizie rapid.

Vrei să îți exersezi abilități pentru dezbateri? Ediția BUZZCamp cu numărul 21 introduce un concept nou, BUZZ Talks, care presupune dezbateri la aceeași masă cu speakerii tăi preferați, dar și cu reprezentanții unora dintre cele mai importante companii din România. Vino să îți faci cunoscută părerea cu privire la subiecte importante din domeniul profesional și personal, dar și să înveți mai multe de la specialiștii din diferite domenii! Înscrierea este gratuită, dar trebuie să îți rezervi locul în prealabil aici.

02 aug. 2018

Social media a devenit o parte indispensabilă din viața noastră. Când iei o pauză de la task-urile dificile de la muncă, dai câteva scroll-uri pe Facebook, pentru a vedea ce mai fac prietenii tăi sau ce melodii au apărut de la artiștii tăi preferați. Însă știai că platformele de social media te pot ajuta și să îți îmbunătățești brandul pers

 1. Urmărește publicațiile din domeniile care te interesează

Acesta este cel mai simplu mod prin care poți intra în contact cu ultimele tendințe din domeniile care te pasionează. În momentul în care urmărești anumite pagini, newsfeed-ul tău va fi plin de articole, clipuri și dezbateri cu privire la subiecte de interes. Iar ulterior poți utiliza acete cunoștințe pentru a impresiona angajatorul, viitorul angajator sau colegii.

 1. Urmărește influencerii din industria ta

Poți urmări și persoanele care au o anumită influență în domeniul în care îți dorești să lucrezi, în acest fel ghidându-te după practicile corecte împărtășite de acestea. În plus, îți poți extinde rețeaua profesională și verifica dacă acele tips&tricks oferite de influenceri se aplică și în cazul tău.

 1. Alege o poză profesionistă pentru rețelele sociale

Ai o poză neclară, cu zoom pe fața ta, într-o mulțime de oameni, pentru contul de LinkedIn? Înlocuiește-o cu o poză clară cu tine, în fața unui fundal simplu. Poza ta de profil de pe Facebook are prea multe cocktailuri colorate cu umbreluțe în ea? Schimb-o cu o poză care are și un dram de seriozitate în ea.

 1. Interacționează cu ceea ce postează ceilalți oameni relevanți pentru domeniul tău

Ai văzut un articol interesant scris de una dintre persoanele pe care o urmărești în social media? Atunci îi poți da și tu share, iar dacă îl cunoști ceva mai bine pe autorul acestuia, îi poți da și tag. Iar dacă ai colegi cu care ai lucrat împreună la proiectele pentru facultate foarte bine sau ați mai colaborat și alte dăți, le poți da recomandări pe LinkedIn. Aceste mici interacțiuni te pot ajuta să menții conexiunile valide și îi va încuraja pe cei care primesc recomandări de la tine să facă același lucru în privința ta.

02 aug. 2018

Dezvoltarea personală și dezvoltarea companiei sunt două aspecte importante și, în același timp, complementare. Punerea în evidență a abilităților tale este factorul care face DIFERENȚA între ceea ce înseamnă un angajat dedicat locului de muncă și activității sale și un angajat care este dornic doar să-și câștige banii pentru că a îndeplinit toate task-urile primite în acea lună.

 

Cum te asiguri că se vede această diferență?

Simplu: trebuie să duci firma pe culmile succesului. Capacitatea de sinteză, empatia față de clienți, dar și față de noile proiecte trebuie să fie punctele tău forte. Întotdeauna te vei lovi de situații, task-uri și proiecte noi pentru care trebuie să te dedici 100%, iar empatia și capacitatea de sinteză te vor ajuta să înțelegi mai bine ceea ce ai de făcut și să-ți duci toate sarcinile la sfârșit.  Nu uita: detaliile sunt foarte importante! De aceea, autoevaluarea constantă și feedback-urile primite din partea colegilor sunt foarte importante pentru a nu omite niciun detaliu în ceea ce privește activitatea ta de la locul de muncă.

Dă un plus de valoare firmei!

Tu, ca angajat, trebuie să-ți justifici prezența prin adaosul de valoare pe care-l dai firmei. Pentru acest aspect este nevoie de cei trei A: autodepășire, adaptare și atenție.

Atenția la noile tendințe ale industriei este un factor important ce contribuie la evoluția personală și a firmei. Dacă apar pe parcurs noi strategii pentru îmbunătățirea activității de la muncă, asigură-te că le înțelegi și în același timp ți le însusești. Astfel, dacă nu rămâi conectat la noile tendințe ale industriei, s-ar putea să pierzi teren în fața celorlalți angajați adaptați tot timpul la schimbări, dar în același timp va pierde și firma pentru care lucrezi.

Autodepășirea – îmbunătățește-ți întotdeauna competențele pentru a ieși în evidență în fața celorlalți angajați, dar și în fața clienților pentru a fi și tu, dar și ei mulțumiți de munca ta. Cu siguranță, dacă clienții vor fi în permanență mulțumiți de activitatea ta, atunci ei vor apela în permanență la serviciile tale, va crește numărul clienților și astfel vei contribui și la evoluția companiei.

Adaptarea, adică flexibilitatea, este un alt factor important pe care tu trebuie să ți-l însușești. În toate domeniile de activitate se produc schimbări, astfel încât ceea ce era de actualitate ieri nu mai este astăzi. Astfel, se observă cum autodepășirea și atenția, deși importante, nu sunt suficiente. Este necesar să conștientizezi că felul în care abordai o anumită sarcină este depășit din punct de vedere al eficienței, iar pentru asta ai nevoie de flexibilitate pentru a ajunge din nou la performanță. În plus, este important să știi când trebuie să abandonezi modul de lucru vechi pentru unul nou și când trebuie să-ți păstrezi propriul stil, indiferent de tendințele de pe piață, deoarece inovația fără flexibilitate nu există.

După toate aceste aspecte prezentate, ajungem la concluzia că întotdeauna este nevoie de îmbunătățirea abilităților și adaptarea la noile tendințe pentru a contribui la imaginea companiei pentru care lucrezi. În plus, trebuie să conștientizezi faptul că succesul firmei are un impact major asupra satisfacției angajatului, dacă acesta a contribuit la creșterea imaginii firmei.

 

02 aug. 2018

Nu contează care este job-ul tău, prima zi este o experiență de neuitat. O pregătire corespunzătoare poate face toată diferența la prima impresie. Depinde de tine și de pregătirea ta dacă  o vei transforma într-o experiență pozitivă sau negativă. O să-ți dezvăluim 6 dintre cele mai bune sfaturi pentru a transforma prima zi de job într-o amintire plăcută. Iată care sunt acestea!

Ce sfaturi te pot ajuta în prima zi la job?

Odihnește-te și relaxează-te.

Cu toții știm că o noapte bine dormită îți va stimula performanța.Încearcă să faci din noaptea anterioară una cât mai relaxantă.Recomandarea noastră este sa apari la job cât mai energic și gata să faci o primă impresie buna.

Fă-ți apariția la timp.

Punctualitatea este o calitate foarte apreciată, dar si una dintre cheile succesului. Asigură-te că vei ajunge înainte cu 10-15 minute la job, apelând din timp la Google Maps. Calculează-ți distanța și timpul până la birou. Dacă ajungi la timp, le vei dovedi angajatorilor tăi că ești o persoană organizată.

Controlează-ți emoțiile.

Sunt șanse mari, ca începător, să fii cuprins de emoții. Nu-ți face griji! Colegii vor ține cont de faptul că ești nou și te vor lăsa să te acomodezi ușor. Nu încerca prea tare să impresionezi din prima zi, s-ar putea dovedi că e o pierdere de energie. Totul trebuie să vină natural.

Pregătește-te și pune întrebări.

Dacă ai întrebări pe care nu le-ai adresat la interviu, nu ezita să o faci acum. Pregătește întrebările de seara pentru a nu omite ceva. Adresându-le întrebări angajatorilor, vor vedea că ești curios și deschis spre a învăța lucruri noi.

Ascultă și observă.

Fii atent la ce informații și întrebări ți se adresează, dar și la discuțiile colegilor și angajatorilor tăi privind task-urile și pașii pe care îi urmează în afacere. Te poate ajuta foarte mult să afli lucruri noi despre echipa ta și proiectele lor.

Fii sociabil. Zâmbește!

Vorbind cu colegii tăi, fiind dinamic și cooperativ sunt câțiva dintre pașii care te pot ajuta să începi cu dreptul. Nu uita entuziasmul și zâmbetul acasă!

Acum că știi care sunt sfaturile ce îți pot transforma prima zi la job într-o experiență memorabilă, te invităm la BUZZCamp – Game of Professions, pentru a discuta cu reprezentanții unora dintre companiile în care ți-ai dori să lucrezi și, de ce nu, pentru a obține o poziție în echipele acestora. Nu uita să te înscrii aici, iar noi îți rezervăm un loc la preview-ul vieții tale profesionale.

02 aug. 2018

Există numeroase motive care te pot determina să lucrezi într-o companie, la fel cum există multe motive care te pot convinge să încerci să-ți pornești propriul business.  Avantaje și dezvantaje există în cazul ambelor situații, însă rămâne la latitudinea ta cu care dintre cele două te identifici mai bine.

În acest articol am punctat câteva aspecte care să-ți ofere un răspuns la întrebările tale, în cazul în care ești nelămurit/ă.

 

De ce să lucrezi  într-o companie?

 

Siguranța oferită de locul de muncă. Fiind angajat într-o companie, reușești să-ți păstrezi un venit cert, înlăturând astfel stresul detereminat de nesiguranța sumei lunare pe care ai putea să o câștigi.

Dorința de a avansa și crește pe scara ierarhiei. Dacă ești o persoană ambițioasă și determinată, îi poți arăta acest lucru angajatorului. Poți obține beneficii prin munca depusă, autdepășindu-ți în același timp situația. Dorința de a avansa te schimbă atât din punct de vedere profesional, cât și din punct de vedere personal, îți atribuie noi calități și te ajută să evoluezi. O companie sau o organizație îți dă ocazia să demonstrezi puterea abilităților tale, cât și pasiunea pe care o depui în activitățile profesionale pe care le desfășori.

Beneficiile. Mulți angajatori oferă numeroase beneficii  începând cu traininguri, călătorii plătite, reduceri masive, până la asigurare medicală privată. Așa că atunci când iei decizia de a fi angajat,  ia în calcul și pachetul de beneficii care ar putea să sosească împreună cu jobul ales.

 

De ce sa-ți începi propria afacere ?

 

Ești creativ și inventiv.  Dacă ești de părere că nu-ți poți exprima ideile, convingerile și planurile atunci când lucrezi pentru cineva, ei bine, poate ar trebui să încerci să muncești pe cont propriu. Dacă simți o constrângere determinată de normele și valorile unei companii sau organizații, încearcă să-ți modelezi singur drumul profesional.

Nu îți poți imagina să lucrezi pentru altcineva. Dorești să fii lider, să depinzi doar de tine și  de ideile tale și să nu fi nevoit/ă să oferi explicații pentru convingerile tale nimănui? Dacă ai posibilitatea să investești atât din punct de vedere material, cât și personal într-o afacere proprie, ar trebui să iei în calcul această variantă.

Ești original/ă. Dacă îți place să te implici, ai o viziune proprie, o amprentă unică, atunci poate toate aceste lucruri ar trebui investite și dezvoltate în cadrul unui proiect propriu. Originalitatea este o caracteristică apreciată și de angajator, însă dacă dorești să o exploatezi la cel mai înalt nivel o afacere proprie poate fi cea mai bună modalitate prin care să realizezi acest lucru.

02 aug. 2018

 “A hobby a day keeps the doldrums away” – Phillys McGinley

După cum bine știm, un hobby reprezintă o activitate pe care oamenii o desfășoară din proprie inițiativă, din proprie dorință, iar într-o lume în care oamenii fac adesea lucruri doar contrânși de responsabilități, un hobby nu este doar un lucru special, ci un lucru vital, o necesitate pentru a deveni persoane mai bune și mai fericite. În acest articol vor fi prezentate câteva dintre beneficiile hobby-urilor și  influența pozitivă pe care acestea o au asupra noastră.

 

Hobby-urile ajută la deconectare

De multe ori se întâmplă să fim captivați de muncă, teme, lucrări și tot ceea ce înseamnă activități zilnice, rutină de care de multe ori dorim să ne detașăm. Care este modalitatea cea mai bună pentru a înlătura aceste lucruri? Hobby-urile. Găsirea unui hobby sau practicarea unui hobby care te face să te simți bine te poate ajuta mai mult decât crezi – te deconectează și în același timp îți oferă noi perspective și o stare de spirit mai bună. Concluzionând, te ajută să devii  o variantă mai bună a ta.

 

Hobby-urile declanșează dorința de perfecționare

Fie că îți place să gătești, să practici un sport, sau ai o înclinație către artă, hobby-urile te fac să vrei să devii mai bun. Odată cu descoperirea unui hobby este imposibil să nu dorești să te perfecționezi și să-ți îmbunătățești constant activitatea. Acest lucru este benefic nu doar în cadrul practicării unui hobby, ci și în dorința de a te îmbunătăți constant în ceea ce privește alte activități din viața de zi cu zi. Să spunem că acest “continuous improvement” este transmis de la hobby la activități legate de locul de muncă. Vei deveni mai bun și în mediul profesional, fără să-ți propui acest lucru.

 

Hobby-urile te ajută să “crești” și să te dezvolți

Hobby-urile te ajută să te dezvolți atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Printr-un hobby dobândești noi aptitudini și îți dezvolți calitățile deja existente. De asemenea, hobby-urile te ajută să-ți îmbunătățești imaginea și stima de sine, să îți dezvolți cunoștințele și să reduci stresul pe care-l acumulezi din activitățile de zi cu zi. Un ultim aspect demn de menționat este acela că hobby-urile te fac să trăiești experiențe de neuitat, momente pline de emoție și determinare.

 

Așadar, prin practicarea unui hobby îți îmbunătățești complet stilul de viață, devenind o persoană mai bună, concentrată și capabilă.

02 aug. 2018

Conștientizarea lucrurilor negative reprezintă primul pas spre înlăturarea lor. Iar dacă ceea ce îți dorești este o carieră de succes, ar trebui să afli ce obstacole te pot împiedica să obții ceea ce ți-ai propus. Mai jos, vei regăsi 5 obstacole care stau în cele mai multe cazuri în calea unei cariere de succes. Sunt aplicabile și pentru tine?

 

 1. Neasumarea responsabilității

Deși întotdeauna am prefera să lăsăm totul pe seama altora, trebuie învățată asumarea acțiunilor și deciziilor proprii. Pentru a înlătura acest obstacol major care stă în calea atingerii succesului profesional, trebuie desigur să începi să înlături acest  obicei dacă este deja prezent în viața ta. Nu numai că vei fi privit cu respect și admirație, însă asumarea responsabilității te va face să simți că ești o persoană mai demnă și corectă. Schimbarea aceasta te poate ajuta pe plan profesional, cât și pe plan personal. Încearcă și formeaza-ți singur/ă părerea.

 1. Frica

Frica este un lucru firesc, des întâlnit, mai ales dacă ești la începutul drumului către succesul profesional. Ceea ce este important și ceea ce contează cu adevărat este ce decizi tu să faci în legătură cu această frică. O vei lăsa să-ți controleze parcursul profesional, sau vei încerca în timp să o înlături pentru a avea cele mai bune rezultate? Fii deschis către noi oportunități și privește cu entuziasm, nu cu primejdie fiecare task atribuit ție!

 1. Stagnarea

Dorința de autodepășire, de îmbunătățire constantă joacă un rol extrem de important în ceea ce privește succesul profesional. Odată ajuns într-un anumit punct este perfect în regulă să ai o perioadă în care să te simți mulțumit de ceea ce ai reușit să faci, însă mai important este să privești către viitor cu dorința puternică de a te îmbunătăți și de a ajunge la un nivel cât mai înalt.

 1. Atitudinea negativă

Are atitudinea capacitatea să schimbe totul ? Cu siguranță da! Atât pe plan profesional, cât și pe plan personal, atitudinea reușește să modeleze situațiile cu care te confrunți, în favoarea sau defavoarea ta. În cazul de față, o atitudine negativă pe planul profesional atrage dezavantaje și situații neplăcute. Încearcă să menții o atitudine pozitivă pentru a avea rezultate cât mai bune, pentru o carieră de succes.

 1. Lipsa pasiunii

Plăcerea cu care sunt desfășurate sarcinile primite influențează major eficiența și rezultatele dobândite. Dacă ești  în situația în care nu ești încântat/ă de ceea ce faci, trebuie să faci o schimbare.  Fără pasiune implicată în activitățile pe care le desfășori, nu doar că îți va fi foarte dificil să atingi succesul profesional, ci vei căuta și motive pentru a fi fericit la locul de muncă.

02 aug. 2018

Există vreo posibilitate prin care poate fi dezvoltată latura creativă sau este pur și simplu o calitate atribuită la naștere doar anumitor persoane ? Părerile sunt bineînțeles împărțite, însă dacă până acum considerai  că latura creativă nu poate fi cultivată în niciun mod, află că există diverse metode prin care se poate realiza acest lucru. După cum bine știm, această calitate aduce o mulțime de beneficii și oferă o nouă perspectivă asupra  vieții.

Tu decizi dacă merită efortul. Studiile indică faptul că încă de la o vârstă foarte fragedă, creativitatea  este afectată și influențată într-o mare măsură de mediul în care cresc oamenii. Familia, prietenii, școala,  dar și activitățile extracurriculare joacă un rol important în dezvoltarea creativității.

“Every child is an artist, the problem is staying an artist when you grow up.”
– Pablo Picasso

Ce se întâmplă după? Ei bine, această decizie îți aparține. Ești creativ? Dorești să fii mai creativ? Ești mulțumit de ce poți realiza cu imaginația ta sau îți dorești mai mult? Creativitatea poate fi găsită în orice domeniu, poți să fii creativ în știință, muzică, dans, pictură sau orice altceva, ceea ce este încurajator și motivant. De altfel, creativitatea nu este un singur lucru,  ci reprezintă un proces complex care include răbdare, încredere,  gândire critică, imaginație și desigur idei cât mai originale.

      Tips & tricks pentru a fi mai creativ

 1. Este foarte important să fii înconjurat/ă de locuri și oameni care te inspiră pentru a avea mediul propice conturării ideilor complexe și imaginației.
 2. Învață să faci asocieri originale! În ziua de astăzi nu putem spune că mai există o idee originală 100%, însă caută întotdeauna o perspectivă nouă, originală asupra unei idei. Acest lucru reprezintă un pas important pentru a reuși să devii mai creativ/ă.
 3. CLARIFY , IDEATE, DEVELOP AND IMPLEMENT

             Clarify – Pune întotdeauna întrebări, fii o persoană curioasă și determinată!

             Ideate – Caută întotdeauna cât mai multe soluții pentru o problemă!

              Develop – Asigură-te că idea ta poate fi pusă în practică sau că este potrivită pentru tine și proiectele tale!

              Implement – Make it happen! Nu aștepta! Pune în practică ideile tale dacă respectă cele menționate anterior și dacă tu ai încredere în tine și în ceea ce ai de oferit!