11 iun. 2019

În Bologna, primești înghețată și bere dacă mergi cu bicicleta.

Ai simțit vreodată că alegerile tale ecologice nu au fost răsplătite? Atunci ar trebui să faci o vizită în orașul italian Bologna. Aici, primești înghețată și bere dacă mergi cu bicicleta. Cine a avut această inițiativă și cât de mult influențează alegerile localnicilor și turiștilor când vine vorba despre transport?

Bologna este orașul care te răsplătește cu înghețată și bere atunci când mergi cu bicicleta

Timp de șase luni pe an, o inițiativă numită Bella Mossa (treabă bună) pusă în practică în Bologna constă în recompensarea tuturor utilizatorilor mijloacelor de transport care nu poluează. Cu ce? Cu înghețată, bilete la film sau chiar o bere.

Programul, care se desfășoară în perioada aprilie-septembrie, vizează reducerea poluării și oferă rezidenților și vizitatorilor un stimulent pentru a merge pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, în loc să călătorească cu mașina personală.

Participanții trebuie să descarce aplicația Better Points pe telefon, în cadrul căreia pot înregistra până la patru călătorii pe zi. Potrivit BBC, peste 100 de companii din Bologna s-au înscris în proiect, pentru a oferi beneficii pentru punctele acumulate.

Înainte de a se îndrepta către piste, călătorii ar trebui să fie conștienți de faptul că punctele sunt acordate pentru numărul de călătorii efectuate, nu pentru distanța parcursă. Indiferent dacă mergi pentru un kilometru sau pentru 10, punctele vor rămâne aceleași.

Pentru a evita orice abuz al sistemului, un dispozitiv de urmărire GPS se asigură că oamenii sunt sinceri cu privire la călătoriile pe care le înregistrează și la metoda de transport utilizată. Aplicația le spune utilizatorilor cât de mult dioxid de carbon a fost evitat pentru fiecare călătorie. În cele șase luni în care a fost operațional programul anul trecut, au fost înregistrate 3,7 milioane de kilometri de călătorii sustenabile în oraș.

Aceasta nu este prima dată când Bologna a deschis calea către sustenabilitate. În 2008, a fost organizat Festivalul Călătoriilor Responsabile și continuă să fie desfășurat anual de atunci. Scopul festivalului este de a implica turiștii și comunitatea locală în dezvoltarea unor practici responsabile din punct de vedere social, care să ajute mediul. De asemenea, programul încurajează participanții să analizeze abordarea lor în ceea ce privește turismul.

Sursă

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata