02 aug. 2018

Să fii angajat sau să îți dezvolți propriul business?

Există numeroase motive care te pot determina să lucrezi într-o companie, la fel cum există multe motive care te pot convinge să încerci să-ți pornești propriul business.  Avantaje și dezvantaje există în cazul ambelor situații, însă rămâne la latitudinea ta cu care dintre cele două te identifici mai bine.

În acest articol am punctat câteva aspecte care să-ți ofere un răspuns la întrebările tale, în cazul în care ești nelămurit/ă.

 

De ce să lucrezi  într-o companie?

 

Siguranța oferită de locul de muncă. Fiind angajat într-o companie, reușești să-ți păstrezi un venit cert, înlăturând astfel stresul detereminat de nesiguranța sumei lunare pe care ai putea să o câștigi.

Dorința de a avansa și crește pe scara ierarhiei. Dacă ești o persoană ambițioasă și determinată, îi poți arăta acest lucru angajatorului. Poți obține beneficii prin munca depusă, autdepășindu-ți în același timp situația. Dorința de a avansa te schimbă atât din punct de vedere profesional, cât și din punct de vedere personal, îți atribuie noi calități și te ajută să evoluezi. O companie sau o organizație îți dă ocazia să demonstrezi puterea abilităților tale, cât și pasiunea pe care o depui în activitățile profesionale pe care le desfășori.

Beneficiile. Mulți angajatori oferă numeroase beneficii  începând cu traininguri, călătorii plătite, reduceri masive, până la asigurare medicală privată. Așa că atunci când iei decizia de a fi angajat,  ia în calcul și pachetul de beneficii care ar putea să sosească împreună cu jobul ales.

 

De ce sa-ți începi propria afacere ?

 

Ești creativ și inventiv.  Dacă ești de părere că nu-ți poți exprima ideile, convingerile și planurile atunci când lucrezi pentru cineva, ei bine, poate ar trebui să încerci să muncești pe cont propriu. Dacă simți o constrângere determinată de normele și valorile unei companii sau organizații, încearcă să-ți modelezi singur drumul profesional.

Nu îți poți imagina să lucrezi pentru altcineva. Dorești să fii lider, să depinzi doar de tine și  de ideile tale și să nu fi nevoit/ă să oferi explicații pentru convingerile tale nimănui? Dacă ai posibilitatea să investești atât din punct de vedere material, cât și personal într-o afacere proprie, ar trebui să iei în calcul această variantă.

Ești original/ă. Dacă îți place să te implici, ai o viziune proprie, o amprentă unică, atunci poate toate aceste lucruri ar trebui investite și dezvoltate în cadrul unui proiect propriu. Originalitatea este o caracteristică apreciată și de angajator, însă dacă dorești să o exploatezi la cel mai înalt nivel o afacere proprie poate fi cea mai bună modalitate prin care să realizezi acest lucru.

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata