02 aug. 2018

Sfaturi folositoare pentru prima zi la job

Nu contează care este job-ul tău, prima zi este o experiență de neuitat. O pregătire corespunzătoare poate face toată diferența la prima impresie. Depinde de tine și de pregătirea ta dacă  o vei transforma într-o experiență pozitivă sau negativă. O să-ți dezvăluim 6 dintre cele mai bune sfaturi pentru a transforma prima zi de job într-o amintire plăcută. Iată care sunt acestea!

Ce sfaturi te pot ajuta în prima zi la job?

Odihnește-te și relaxează-te.

Cu toții știm că o noapte bine dormită îți va stimula performanța.Încearcă să faci din noaptea anterioară una cât mai relaxantă.Recomandarea noastră este sa apari la job cât mai energic și gata să faci o primă impresie buna.

Fă-ți apariția la timp.

Punctualitatea este o calitate foarte apreciată, dar si una dintre cheile succesului. Asigură-te că vei ajunge înainte cu 10-15 minute la job, apelând din timp la Google Maps. Calculează-ți distanța și timpul până la birou. Dacă ajungi la timp, le vei dovedi angajatorilor tăi că ești o persoană organizată.

Controlează-ți emoțiile.

Sunt șanse mari, ca începător, să fii cuprins de emoții. Nu-ți face griji! Colegii vor ține cont de faptul că ești nou și te vor lăsa să te acomodezi ușor. Nu încerca prea tare să impresionezi din prima zi, s-ar putea dovedi că e o pierdere de energie. Totul trebuie să vină natural.

Pregătește-te și pune întrebări.

Dacă ai întrebări pe care nu le-ai adresat la interviu, nu ezita să o faci acum. Pregătește întrebările de seara pentru a nu omite ceva. Adresându-le întrebări angajatorilor, vor vedea că ești curios și deschis spre a învăța lucruri noi.

Ascultă și observă.

Fii atent la ce informații și întrebări ți se adresează, dar și la discuțiile colegilor și angajatorilor tăi privind task-urile și pașii pe care îi urmează în afacere. Te poate ajuta foarte mult să afli lucruri noi despre echipa ta și proiectele lor.

Fii sociabil. Zâmbește!

Vorbind cu colegii tăi, fiind dinamic și cooperativ sunt câțiva dintre pașii care te pot ajuta să începi cu dreptul. Nu uita entuziasmul și zâmbetul acasă!

Acum că știi care sunt sfaturile ce îți pot transforma prima zi la job într-o experiență memorabilă, te invităm la BUZZCamp – Game of Professions, pentru a discuta cu reprezentanții unora dintre companiile în care ți-ai dori să lucrezi și, de ce nu, pentru a obține o poziție în echipele acestora. Nu uita să te înscrii aici, iar noi îți rezervăm un loc la preview-ul vieții tale profesionale.

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata