15 feb. 2019

Sfaturi pentru studenții care se pregătesc de o carieră de succes

Ești în ultimii ani de studii sau la masterat. Îți pregătești CV-ul și îți propui să ai o carieră de succes. Simți că o etapă a vieții tale se apropie de sfârșit, iar una nouă este pe cale să înceapă. Nu este întotdeauna ușor să faci tranziția de la a fi student la a fi angajat. Există multe greșeli pe care le poți face dacă nu știi la ce să fii atent. Din fericire, există câteva sfaturi pentru studenții care se pregătesc de o carieră de succes. Iată care sunt acestea!

Vrei să ai o carieră de succes? Iată ce ar trebui să iei în considerare!

  1. Nu evita internshipurile!

Internshipurile reprezintă unul dintre cele mai importante lucruri din timpul studenției. Și pe bună dreptate. Nu e nimic mai important decât o educație aplicată. Trebuie doar să fii atent să alegi internshipul potrivit, pentru a te ajuta să obții cariera entry-level pe care ți-o dorești. Indiferent dacă alegi o companie mare în care să faci internshipul sau o companie mai mică și locală, vei putea învăța cum să aplici cunoștințele pe care le ai. Caută ce companii oferă internshipuri pentru domeniul în care vrei să lucrezi. Poți suna la departamentul de resurse umane și întreba dacă acceptă stagiari și care sunt calificările necesare. Nu uita că profesorii tăi de la facultate pot fi cei mai buni aliați. Probabil că aceștia cunosc anumite companii care s-ar potrivi aptitudinilor tale. Doar prin încercări vei putea învăța lucruri valoroase despre tine, vei dezvolta aptitudinile și vei câștiga experiență.

  1. Profită de trainingurile suplimentare!

Nu refuza niciodată trainingurile suplimentare oferite de noul tău angajator! Multe companii angajează persoane noi, dar cei mai mulți angajați nu își dau seama că ar putea fi disponibile mai multe traininguri. Întreabă managerul sau departamentul de resurse umane ce cursuri sunt disponibile! Dorința constantă de învățare și de dezvoltare a orizontului de cunoaștere pot stabili bazele unei cariere înfloritoare și plină de satisfacții.

  1. Nu procrastina!

O greșeală comună este ideea conform căreia experiența ta profesională începe după facultate. Aceasta te poate face să ratezi oportunități viitoare. Începe să cauți oportunități profesionale dinainte să termini facultatea! Nu căuta automat acele joburi cu salarii minime sau foarte ușoare, dar care nu sunt în domeniul dorit de tine. Încearcă să găsești o oportunitate în domeniul în care ai făcut studiile.

  1. Fii mereu la curent cu noutățile!

Deși unele cariere entry-level sunt mai competitive decât altele, toate joburile necesită muncă și pregătire. Dacă ești mereu la curent cu noutățile din industrie și tehnologie, poți avea un avantaj în fața celorlalți aplicanți. Cei mai mulți studenți știu mai multe despre noile tehnologii decât profesioniștii consacrați, ajutându-i pe aceștia din urmă să inoveze. Aceiași studenți știu puține lucruri despre tendințele din industrie în multe cazuri. Încearcă să te informezi în mod constant, pentru a avea o perspectivă de ansamblu asupra industriei, dar și pentru a te pregăti mai bine pentru ceea ce urmează.

  1. Fii curios!

Cea mai frumoasă parte a acestei perioade a vieții este curiozitatea. Aceasta te ajută să înveți multe lucruri. Pune întrebările dificile, dar pune și întrebările evidente! Vei putea avea idei inovatoare dacă te bazezi pe curiozitatea ta. De asemenea, este important să înveți din greșeli. Doar prin nenumărate încercări vei ajunge acolo unde îți propui profesional. Învățând din propriile greșeli vei putea înțelege cum să îți schimbi comportamentul pentru a îmbunătăți rezultatele.

  1. Dezvoltă perspective diferite!

Poate chiar mai importante decât cunoștințele pot fi perspectivele diferite. De exemplu, perspectiva învățării te va ajuta mai mult decât să dezvolți o abilitate, deoarece abilitățile sunt depășite în 2-5 ani. Dacă vei avea o perspectivă a învățării, vei continua să îți îmbunătățești competențele necesare pentru o carieră în domeniul dorit de tine.

  1. Nu rata conferințele, dezbaterile și workshopurile de profil!

Pentru a descoperi oportunitățile profesionale mai ușor și pentru a-ți face o idee despre mediul de lucru din diferite companii în care ți-ai dori să lucrezi, este important să participi și la conferințe, dezbateri și workshopuri de profil. Vezi dacă găsești la BUZZCamp ceea ce cauți!

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata