02 aug. 2018

Viața după birou: cum te ajută hobby-urile să devii o persoană mai bună

 “A hobby a day keeps the doldrums away” – Phillys McGinley

După cum bine știm, un hobby reprezintă o activitate pe care oamenii o desfășoară din proprie inițiativă, din proprie dorință, iar într-o lume în care oamenii fac adesea lucruri doar contrânși de responsabilități, un hobby nu este doar un lucru special, ci un lucru vital, o necesitate pentru a deveni persoane mai bune și mai fericite. În acest articol vor fi prezentate câteva dintre beneficiile hobby-urilor și  influența pozitivă pe care acestea o au asupra noastră.

 

Hobby-urile ajută la deconectare

De multe ori se întâmplă să fim captivați de muncă, teme, lucrări și tot ceea ce înseamnă activități zilnice, rutină de care de multe ori dorim să ne detașăm. Care este modalitatea cea mai bună pentru a înlătura aceste lucruri? Hobby-urile. Găsirea unui hobby sau practicarea unui hobby care te face să te simți bine te poate ajuta mai mult decât crezi – te deconectează și în același timp îți oferă noi perspective și o stare de spirit mai bună. Concluzionând, te ajută să devii  o variantă mai bună a ta.

 

Hobby-urile declanșează dorința de perfecționare

Fie că îți place să gătești, să practici un sport, sau ai o înclinație către artă, hobby-urile te fac să vrei să devii mai bun. Odată cu descoperirea unui hobby este imposibil să nu dorești să te perfecționezi și să-ți îmbunătățești constant activitatea. Acest lucru este benefic nu doar în cadrul practicării unui hobby, ci și în dorința de a te îmbunătăți constant în ceea ce privește alte activități din viața de zi cu zi. Să spunem că acest “continuous improvement” este transmis de la hobby la activități legate de locul de muncă. Vei deveni mai bun și în mediul profesional, fără să-ți propui acest lucru.

 

Hobby-urile te ajută să “crești” și să te dezvolți

Hobby-urile te ajută să te dezvolți atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Printr-un hobby dobândești noi aptitudini și îți dezvolți calitățile deja existente. De asemenea, hobby-urile te ajută să-ți îmbunătățești imaginea și stima de sine, să îți dezvolți cunoștințele și să reduci stresul pe care-l acumulezi din activitățile de zi cu zi. Un ultim aspect demn de menționat este acela că hobby-urile te fac să trăiești experiențe de neuitat, momente pline de emoție și determinare.

 

Așadar, prin practicarea unui hobby îți îmbunătățești complet stilul de viață, devenind o persoană mai bună, concentrată și capabilă.

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata